تزریق واکسن آنفولانزا فصلی در بیمارستان شهدای هفتم تیر

به گزارش روابط عمومی بیمارستان شهدای هفتم تیر؛ پس از طی مراحل فراهم سازی واکسن آنفولانزا در بیمارستان و تهیه این واکسن توسط بیمارستان، طی دو روز متوالی (۶ و ۷ شهریورماه) نخستین سری از تزریق این واکسن در بیمارستان شهدای هفتم تیر انجام شد.
در این مرحله که به همت سرکار خانم ولی ئی، مسئول کنترل عفونت بیمارستان انجام گردید، بخشی از کارکنان درمانی بیمارستان به تزریق واکسن آنفولانزا پرداختند.
گفتنی است؛ بیماری آنفلوانزا برای خیلی از ما ممکن است تجربه چند روز بدن درد، خستگی، تب و عطسه باشد. اما این بیماری برای گروهی میتواند جدیتر باشد تا حدی که منجر به بستری شدن و حتی مرگ شود.
سالانه 3 تا ۵ میلیون نفر به آنفولانزا شدید مبتلا شده و 290 تا ۶۵۰ هزار مرگ ناشی از این بیماری گزارش میشود. مرگ و میر ناشی از آنفولانزا در افراد ۶۵ سال و بالاتر شایع است، اما میتواند در کودکان و بزرگسالان جوان نیز دیده شود.
علائم آنفولانزا و سرماخوردگی چه تفاوتی دارند؟
در نگاه اول ممکن است علائم آنفولانزا و سرماخوردگی مشابه باشند. هر دو، بیماری تنفسی بوده اما بواسطه دو ویروس متفاوت ایجاد میشوند. آبریزش بینی، عطسه، بدن درد و خستگی از علائم مشترک هر دو بیماری است اما تفاوتهایی هم وجود دارد. شدت و مدت بیماری آنفولانزا معمولا از سرماخوردگی بیشتر است.
تفاوت علائم آنفولانزا و کرونا
آنفلوانزا و برخی از سویههای بیماری کرونا (مثل امیکرون) ممکن است در برخی علائم مثل خستگی و تب و بدن درد مشترک باشند اما تفاوت اصلی در تنگی نفس و سرفه بوده که در بیماری آنفولانزا دیده نمیشود.
ابتلا به آنفولانزا برای این افراد خطرناک است:
همانطور که گفتیم بیماری آنفولانزا برای برخی از افراد میتواند بسیار کشنده باشد. ویروس آنفولانزا میتواند در افرادی که بیماری زمینهایو یا سیستم ایمنی ضعیفتری دارند، بیماری شدیدتری را ایجاد کنند.
این افراد بیشتر در خطر هستند:
- سالمندان بالای ۶۵ سال: خطر مرگ ناشی از آنفلوانزا در افراد بالای ۶۵ سال، 6 برابر بیشتر از افراد عادی ست.
- بیماران مبتلا به دیابت: احتمال بستری شدن بیماران دیابتی به دلیل آنفلوآنزا، 6 برابر بیشتر از افراد عادی ست.
- بیماران قلبی: خطر حمله قلبی در طول دوره بیماری آنفلوآنزا در این بیماران 10 برابر بیشتر میشود
- بیماران مبتلا به آسم و بیماریهای تنفسی: آنفلوآنزا، تعداد حملات آسم را در افراد مبتلا افزایش میدهد.
- افراد دارای اضافه وزن: شدت و طول مدت بیماری آنفلوانزا در افراد دارای اضافه وزن بیشتر از افراد عادی ست.
- افراد مبتلا به بیماریهای خود ایمنی (ماننداماس، پسوریازیس، لوپوس و…)
- افراد مبتلا به سرطان
- و…
واکسن آنفولانزا تنها راه پیشگیری:
تزریق واکسن آنفولانزا بهترین و موثرترین راه پیشگیری از خطرات ناشی از بیماری آنفولانزاست. تقریبا ۸۰ سال هست که از واکسن آنفولانزا برای پیشگیری و کاهش مرگ و میر ناشی از این بیماری استفاده میشود. میزان اثربخشی واکسن آنفولانزا 40 تا ۶۰ درصد تخمین زده شده.
به همین دلیل است که سازمان بهداشت جهانی و CDC به همه افراد بالای 6 ماه بویژه گروه های پر خطر توصیه میکند سالانه واکسن آنفولانزا تزریق کنند.
گروه های پر خطر:
- سالمندان بالای 65 سال
- کادر درمان
- بیماران مبتلا به دیابت
- بیماران قلبی
- بیماران مبتلا به آسم و بیماریهای تنفسی
- افراد دارای اضافه وزن
- افراد مبتلا به بیماری های خود ایمنی (مانند ام اس، پسوریازیس، لوپوس و ....)
- افراد مبتلا به سرطان
کامنت