دربیمارستان شهدای هفتم تیر رخ داد
تشخیص و پیگیری به موقع بیمار ۱۱ ساله مبتلا به ITP
بیمارستان شهدای هفتم تیر همچنان متعهد به ارائه بهترین خدمات درمانی به همه بیماران است.
به گزارش روابط عمومی بیمارستان شهدای هفتم تیر دانشگاه علوم پزشکی ایران؛ بیمار کودک ۱۱ ساله با علائم بیحالی و خونریزی از بینی به این مرکز مراجعه میکند. پزشک برای بیمار آزمایشهای CBC، PT، PTT و BT درخواست کرده و بیمار به همراه مادر جهت انجام آزمایشات خود به آزمایشگاه سرپایی بیمارستان مراجعه می کند.
در نمونه اولیه بیمار، مقدار پلاکت ۱۵ هزار گزارش شده و نتیجه دستگاه از روی مشاهده میکروسکوپی لام خون محیطی تایید می شود.
در آزمایشگاه بیمارستان پس از بررسی نتیجه اولیه آزمایش و با توجه به اینکه پلاکتها نقش حیاتی در جلوگیری از خونریزی دارند و مقدار پایین آنها میتواند نشانهای از مشکلات جدی باشد، جهت اطمینان از نتیجه، با بیمار تماس گرفته شده و درخواست نمونهگیری مجدد انجام می گیرد.
در نمونهگیری مجدد، وجود پتشی (نقاط کوچک خونریزی) در اندامهای تحتانی بیمار محرز شده و طبق بررسی مجدد لام خون محیطی و عدم وجود هیچگونه سلولهای غیرطبیعی و مشاهده ایزوله ترومبوسیتوپنی (کاهش شدید پلاکتها)، دکتر مجید صفا مدیر گروه هماتولوژی آزمایشگاهی و بانک خون دانشکده پیراپزشکی دانشگاه ایران و مسئول فنی آزمایشگاه بیمارستان شهدای هفتم تیر، بیمار را جهت بررسیهای تشخیصی ITP (پورپورای ترومبوسیتوپنیک ایمنی) به فوق تخصص مربوطه در بیمارستان فیروز آبادی ارجاع می دهد که بیمار تحت بررسیهای دقیقتر و آزمایشهای تکمیلی قرار گرفته تا علت اصلی کاهش پلاکتها مشخص شود.
لازم بذکر است، بیماری ITP جزء موارد نادر بوده که باعث می شود تعداد پلاکت های خون کم شده و خونریزی در بیمار به راحتی اتفاق بیافتد.
گفتنی است، نمونه این اقدامات در بیمارستان شهدای هفتم تیر شهر ری نشاندهنده اهمیت توجه دقیق به جزئیات و پیگیریهای مکرر برای تشخیص صحیح بیماریها بوده و تشخیص بهموقع و ارجاع به متخصصان معتبر میتواند نقش حیاتی در درمان بیماریهای نادر ایفا کند.
کامنت